Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Raparperisorbetti

Raparperisorbetti

Raparperisorbetti, kauracrumble ja madeleinejä (4:lle)

Raaka-aineet: raparperi-Tabasco-sorbetti

 • 75g sokeria

 • 75g vettä

 • 50g glukoosisiirappia

 • 600g turkkilaista jugurttia

 • 1 liivatelehti

 • 300g raparperia

 • 200g sokeria

 • 45 tippaa TABASCO® Original -kastiketta

Valmistus:

Kuori ja pilko raparperit. Lisää raparperi ja 100g sokeria kattilaan ja keitä kunnes raparperi on pehmennyt ja sokeri täysin sulanut, n. 10min. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita raparperisurvos ja TABASCO® -kastike jugurtin joukkoon. Kuumenna sokeri, glukoosi ja vesi 120-asteiseksi. Lisää sokerisiirappi sekä liotettu liivatelehti jugurttiseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pakasta Paco-purkkiin n. 10 tunniksi. Aja Paco Jet- tai muulla jäätelökoneella sorbetti “auki” noin tuntia ennen sorbetin tarjoilua ja laita vielä hetkeksi pakastimeen vetäytymään. Mikäli et omista jäätelokonetta, voit tehdä sorbettimassan seuraavasti: laita massa kannelliseen pakkaseen mentävään purkkiin/rasiaan ja pakasta. Pakastuksen aikana (n. 10h) käy tunnin välein hämmentämässä massaa kunnes optimaalinen konsistenssi on saavutettu. Tarjoile jäätelö lämpimien madeleine-leivosten kanssa.

 

Raaka-aineet: kauracrumble

 • 50g kauraleseitä

 • 50g voita

 • 50g sokeria

Valmistus:

Yhdistä huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Sekoita massa huolellisesti sekaisin ja levitä uunipellille tasaisesti. Paista uunissa 160 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes crumble on kauniin kullankeltaista.

 

Raaka-aineet: madeleine (20:kpl)

 • 240g valkuaisia

 • 300g sokeria

 • 100g mantelijauhoa

 • 100g vehnäjauhoa

 • 150g ruskistettua voita

 • 15g hunajaa

 • 1 sitruunan kuori 

Valmistus:

Sulata ja ruskista voi. Sekoita jauhot yhteen. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään, ei tarvitse vaahdottaa. Lisää jauhot ja tämän jälkeen voi. Lisää hunaja ja sitruunan kuori. Lusikoi massaa voideltuihin madeleine vuokiin ja paista n. 200 asteessa n. 10 min kunnes madeleinet ovat kullanruskeita.

Marcos_kuva.jpg

Tämän reseptin loi vuoden 2019 brändilähettiläs Marcos Gois

Noritacoja ja Cheviche

Noritacoja ja Cheviche

Louisiana Cobb Salad

Louisiana Cobb Salad