Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Noritacoja ja Cheviche

Noritacoja ja Cheviche

Noritacoja ja "nordic" chevicheä (4:lle)

Raaka-aineet: cheviche

 • 500 g tuoretta nahatonta kuhafileetä

 • 5 limen mehu

 • 1/2 dl oliiviöljyä

 • 1/2 pulloa TABASCO® Green -kastiketta

 • 1 puntti ruohosipulia

 • 1 puntti kevätsipulia

 • 100g raparperia

 • 2 tl Maldon -suolaa

 • ripaus vastarouhittua mustapippuria

 

Raaka-aineet: 1-2-3 etikkaliemi

 • 1 dl väkiviinaetikka

 • 2 dl sokeri

 • 3 dl vesi

 

Raaka-aineet: noritacot

 • 6 arkkia norilevää

 • 50g sushiriisiä tai puuro/risottoriisiä

 • 250g vettä

 

Valmistus:

Poista kalafileestä mahdolliset ruodot ja kuutioi filee pieneksi. Siirrä kalakuutiot kulhoon. Purista limeteistä mehu, sekoita oliiviöljyn ja TABASCO® -kastikkeen kanssa ja lisää neste kalakuutioiden päälle. Siirrä kalakuutiot peitettynä jääkaappiin ainakin tunniksi. Valmista 1-2-3 etikkaliemi (1 osa etikkaa (yleensä väkiviina) 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä). Kuori ja kuutio raparperi, anna maustua 1-2-3 etikkaliemessä ainakin 30min. Hienonna kevätsipuli ja ruohosipuli. Sekoita sipulit valutetun kuhan ja raparperien kanssa keskenään. Viimeistele keto-orvokeilla. 


Kypsennä 50g riisiä ylikypsäksi ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvaseoittimella. Laita pursotinpussiin. Pursota ohuita viiruja norilevä-lehdille ja anna kuivua huoneenlämmössä yön yli tai uunissa n. 60°C muutama tunti. Leikkaa arkit 4:ään osaan. Uppopaista n. 200° öljyssä tacorautojen välissä muutama sekunti. Tacorautojen tilalla voi käyttää kahta kauhaa (esim. pastakauhat sopivat hyvin). Suolaa kevyesti ja tarjoile cheviche tacojen päältä.

Marcos_kuva.jpg

Reseptin loi vuoden 2018 brändilähettiläs Marcos Gois

Parsasalaatti

Parsasalaatti

Raparperisorbetti

Raparperisorbetti