Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Chili Con Carne-pizza

Chili Con Carne-pizza

2 pizzaa

Chili con carne -kastike

 • 2 sipulia

 • 3 valkosipulinkynttä

 • loraus hyvälaatuista oliiviöljyä

 • 400g naudan paistijauhelihaa

 • 175 g kidney-papuja purkissa

 • 400g tomaattimurskaa

 • 70g tomaattipyreetä

 • sormisuolaa

 • mustapippurirouhetta

 • n. 10-20 tippaa TABASCO® Green Sauce -kastiketta

 

Pizzapohjat

 • 3 dl vettä

 • 1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä

 • 1 tl sokeria

 • 1 pss kuivahiivaa

 • 5,5 dl vehnäjauhoja

 • 1 tl sormisuolaa

 

Pizzan viimeistelyyn

 • kourallinen tuoretta korianteria

 • 1 pieni granaattiomena

 • 1 avokado

 • 1 punainen chili

 • maun mukaan TABASCO® Green Sauce –kastiketta

 

Chili con carne -kastikkeen valmistaminen:
Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon jauheliha, ja ruskista se. Lisää pannulle nesteestä valutetut pavut, tomaattimurska sekä tomaattipyree. Mausta kastike sormisuolalla ja mustapippurirouheella. Lopuksi lisää TABASCO® Green Sauce -kastike. Sekoita ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Pizzapohjan valmistaminen:
Laita uuni kuumenemaan niin kuumaksi, kuin vain mahdollista. Laita samalla pellit uuniin kuumenemaan. Mittaa kulhoon reilun kädenlämpöinen vesi (n. 42 astetta), oliiviöljy, sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva joukkoon ja sekoita. Lisää jauhot muutamassa erässä koko ajan sekoitellen. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Annan taikinan levätä kymmenen minuuttia. Vaivaa taikinaa uudelleen kymmenen minuutin ajan. Anna taikinan taas levätä hetken, ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikina ohuiksi levyiksi hyvin jauhotetulla pinnalla. Ota pellit uunista, ja vuoraa ne leivinpaperilla. Asettele pizzapohjat leivinpaperille. Täytä pizza chili con carne -kastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista pizzoja uunin keskitasolla 5-10 minuutin ajan, tai kunnes pizzapohjan reunat ovat ottaneet itseensä kaunista paahteista väriä ja juusto on kauttaaltaan sulanut pizzan pinnalle.

Pizzojen viimeistely:
Viimeistele paistetut pizzat tuoreella korianterilla, granaattiomenan siemenillä, avokadosiivuilla sekä tuoreella chilillä. Lopuksi pirskottele vielä pizzan pinnalle makusi mukaan TABASCO® Green Sauce -kastikkeella.

Tämän herkkureseptin teille loi: Heidi, Tiskivuoren emäntä -blogi

Kananmunia ja tulista avokado-katkarapusalsaa

Kananmunia ja tulista avokado-katkarapusalsaa

Munakas katkaraputäytteellä

Munakas katkaraputäytteellä