Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Suolaiset joulupiiraat

Suolaiset joulupiiraat

Suolaiset joulupiiraat (10kpl)

Ainekset:

  • 1pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä 

  • 1 kananmuna voiteluun

Sienitäyte ainekset:

  • 200 g liotettuja suolasieniä

  • 200 g ranskankermaa

  • 1 shalottisipuli

  • 1 punasipuli

  • 1 maustekurkku

  • 1rkl rypsiöljy

  • 1rkl Colman’s sinappia

  • ½ tl Maldon suolaa

  • 1tl Maldon mustapippuria

  • 1rkl TABASCO® Green -kastiketta

  • ¼ sitruunan mehu

  • ½ dl hienonnettua tilliä

Savusärkitäytteen ainekset:

  • 200 g savusärkisäilykettä

  • 200 g ranskankermaa

  • 1 punasipuli

  • ½ dl kapriksia

  • 1rkl Colman’s sinappia

  • ½ tl Maldon suolaa

  • ½ tl Maldon mustapippuria

  • 1rkl TABASCO® Green -kastiketta

  • ¼ sitruunan mehu

  • ½ dl hienonnettua tilliä

Piiraiden valmistus:

  1. Ota taikinalevyt sulamaan noin 10 min ennen työstämistä ja levitä pellille. Lämmitä uuni 225°c.

  2. Leikkaa viillot haluamallasi tavalla hiukan kohmeisiin taikinalevyihin, taittele ja voitele kananmunalla.

  3. Jos käytät voitaikinaa, aseta jotain pientä piirakan keskelle painoksi paistamisen ajaksi. Paista noin 10-12min ajan ja anna jäähtyä 5min ennen täyttämistä.

  4. Lusikoi täytettä piiraiden keskelle, koristele piiraat halutessasi yrteillä ja nauti!

Sienitäytteen valmistus:

  1. Liota suolasienet huolellisesti (mielellään yön yli, kuitenkin vähintään 4 tuntia).

  2. Hienonna shalottisipuli ja liotetut sienet.

  3. Kuullota shalotti rypsiöljyn kanssa kevyesti pannulla, lisää sienet. Kuullota vielä noin 5min.

  4. Hienonna punasipuli ja maustekurkku.

  5. Sekoita kulhossa hienonnettu punasipuli, maustekurkku, ranskankerma ja mausteet.

  6. Lisää kuullotettu sipuliseos ja tarkista maku sekä rakenne. Viimeistele täyte hienonnetulla tillillä.

    Vinkki – voit käyttää pannulla paistettuja sieniä, esim kanttarelleja tai suppilovahveroita sekä tuoretta timjamia koristeluun.

Savusärkitäytteen valmistus:

  1. Hienonna punasipuli.

  2. Lisää valutettu savusärki kulhoon, sekoita rikkoaksesi hiukan kalan rakennetta.

  3. Lisää muut ainekset ja mausteet kulhoon, sekoita.

  4. Maista ja tarkista rakenne. Viimeistele hienonnetulla tillillä ja tarjoile piiraiden täytteenä!

    Vinkki – voit käyttää mätiä ja ruohosipulia koristeluun.

 

Talvinen päärynä-viikunasalaatti

Talvinen päärynä-viikunasalaatti

Sadonkorjuu burger & grilliperunat (4:lle)

Sadonkorjuu burger & grilliperunat (4:lle)